Honung 500g på sommarens nektar

80.00kr


Våra bin har samlat nektar från växter i skog och mark hos oss norr om Hässleholm. Resultatet av deras arbete är honungen vi fyllt denna burk med.

 

Kategori: Taggar: , , , ,

Beskrivning

– Våra bin samlar nektar från skog och ängar hos oss norr om Hässleholm. Variationen av blommor och växter gör att honungen blir väldigt smakrik. Honungen är ganska mjuk i konsistensen.

– Vi tappar honungen på burk direkt efter slungning, silning och ympning*. Det innebär att det kan bildas ett vitt skum uppe på ytan, detta är pollen och mycket små luftbubblor som stigit uppåt under kristalliseringen. Det innehåller mycket nyttigheter så var inte rädd att äta detta. Det är även ett tecken på att honungen har låg vattenhalt.

– Vi värmer inte honungen eftersom vi vill bevara alla nyttiga enzymer och antibakteriella ämnen.

– Vill man göra honungen flytande går det bra att värma (smälta) honungen i burken till ca 40 grader i ett vattenbad utan att den förstörs. Honungen håller sig därefter flytande under en längre period om man förvarar den i rumstemperatur. Den blir inte dålig av att skifta i temperatur eftersom den innehåller antibakteriella ämnen. Däremot kan den skikta sig om den utsetts för varierande temperaturer vid långtidsförvaring. Därför rekommenderar vi att de burkar som man ännu inte öppnat ställs i jämn och sval temperatur.

*Ympning
Nyslungad honung är flytande men kommer att kristallisera (hårdna) med tiden. Eftersom honungen ofta blir stenhård och grusig när man låter den kristallisera utan åtgärd tillämpar vi ympning enligt den så kallade Ekobi-metoden. Det innebär att vi kan kontrollera konsistensen och påskynda kristalliseringen genom att tillsätta viss mängd redan färdigkristalliserad honung.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Honung 500g på sommarens nektar”